Sada sklenených foriem PYREX 26cm a 28cm
Kód: 913S606/8045

Podrobný popis
Súprava dvoch okrúhlych foriem na pečenie Pyrex je skvelou voľbou pre prípravu domáceho koláča alebo torty. Vyššia tortová forma alebo nízka koláčová forma? So sadou 2 okrúhlych sklenených foriem s priemerom 26cm a 28 cm si nemusíte vyberať. V skutočnosti ich môžete použiť na uspokojenie vašich chutí na sladké i slané. Ideálne duo na súčasné varenie paradajkového tatinu pobozkaného slnkom, sezónneho ovocného koláča alebo mnohých ďalších kreatívnych receptov. Borosilikátové sklo Pyrex® vám umožňuje jednoducho sledovať priebeh pečenia a dosiahnuť tak dokonalý výsledok. Vďaka luxusnej podobe borosilikátového skla môžete upečené dobroty servírovať priamo vo forme. Transparentné borosilikátové sklo necháva vyniknúť farbám aj štruktúre pokrmov.
Pyrex® borosilikátový sklenený materiál si od roku 1922 buduje skvelú povesť vďaka svojej bezkonkurenčnej odolnosti, ktorá odoláva extrémnym teplotám od -40°C do +350°C, rovnako ako teplotným šokom až do 220°C. Je tiež uznávaný pre svoju kvalitu, je veľmi odolný proti poškriabaniu, nezadržuje škvrny ani pachy. Samozrejme je zdravý aj bez BPA.
Rozmery: tortová forma
- vonkajšia šírka - 26cm
- vnútorná šírka - 25cm
- vonkajšia výška - 6cm
- vnútorná výška - 5cm
- objem - 2100ml
- váha – 0,97kg
Rozmery: koláčová forma
- vonkajšia šírka - 28cm
- vnútorná šírka - 27cm
- vonkajšia výška - 4cm
- vnútorná výška - 3cm
- objem - 1600ml
- váha – 0,87kg
Materiál:
- borosilikátové sklo
Farba:
- číra
Použitie:
- bežná rúra (maximálne 350°C), mikrovlnná rúra, chladnička, mraznička
Údržba:
- umývačka riadu
TIPY A VÝHODY
Výhody borosilikátového skla Pyrex® sú nadštandardné. Odoláva extrémnym teplotám od -40°C do +350°C. Je vysoko odolné voči teplotným šokom až do 220°C (EN 1183): je možné odobrať z mrazničky pri -20°C do rúry pri 20°C. Hygienický materiál bez BPA nezadržuje škvrny ani pachy. Odolné proti poškriabaniu
Pred prvým použitím umyte. Vyhnite sa abrazívnym čistiacim prostriedkom. Umývanie riadu za abnormálnych podmienok, ako je vysoká teplota vody a dávkovanie umývacieho prostriedku, môže poškodiť sklo. V prípade pripáleného alebo prilepeného jedla odporúčame po vychladnutí riadu namočiť mydlom a vodou.
Nikdy nepoužívajte priamo na zdroji tepla ako je plynový horák, elektrická varná doska, sklokeramická doska, gril.
Počas varenia a pečenia je lepšie používať šetrné kuchárske náčinie z dreva, silikónu alebo melamínu. Predídete tým zbytočnému poškriabaniu a predĺžite životnosť.
Pri manipulácii s horúcimi pekáčmi odporúčame používať kuchynské chňapky, ktoré ochránia vaše ruky pred vysokými teplotami.
Pokiaľ si chcete dopriať ešte lepšie pečenie, určite vyskúšajte aj naše pekáče s nepriľnavým povrchom alebo praktické pekáče s vekom, ktoré umožňujú skladovanie pokrmov priamo po upečení. Pre milovníkov pečenia máme v ponuke aj širokú škálu foriem na pečenie, ktoré vám uľahčia prípravu sladkých i slaných pokrmov.
Pyrex – od amerického nápadu k francúzskej ikone kuchyne
Značka Pyrex® vznikla v roku 1915 v USA, kedy Bessie a Jessie Littletonovci s pomocou skla NONEX od spoločnosti Corning položili základ prvej mimoriadne odolnej sklenenej zapekacej mise. O niekoľko rokov neskôr sa príbeh Pyrexu preniesol do Európy: od roku 1922 sa začalo borosilikátové sklo vyrábať vo Francúzsku a v roku 1970 sa hlavná výroba presunula do závodu v Châteauroux, kde sa Pyrex formuje, lisuje a vyrába o 100 m2 a práve tu stojí obrie. 150 ton surovín. Pyrex tak oprávnene stavia na označení Made in France a kvalite, ktorá sa s ním spája
Vďaka neustálym inováciám dnes sklenené výrobky Pyrex zvládajú extrémne teploty od –40°C do +350°C a teplotné šoky až 240°C (EN 1183). Značka pritom rozšírila ponuku aj mimo ikonického skla — od roku 2004 zahŕňa aj kovový a keramický riad, panvice aj rajnice. V jadre ale zostáva to hlavné: odolné, hygienické a chuťovo neutrálne materiály, ktoré uľahčujú varenie aj servírovanie naprieč generáciami.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Sklenené misy na pečenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 2.022 kg |
| EAN: | 3426470279277 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.