Súhlas s používaním cookies Naše webové stránky ukladajú súbory cookies, ktoré pomáhajú ich správnemu fungovaniu. Využívaním našich služieb súhlasíte s ich používaním. Viac o cookies
0

Máte to tam!

kategórie

články

DOMÁCI CHLIEB
DOMÁCI CHLIEB

všetko pre prípravu domáceho chrumkavého chleba ...

27.59 27,59
Skladom
Kód:264106
Kúpiť
16.69 16,69
Skladom
Kód:264110
Kúpiť
25.09 25,09
Skladom
Kód:MA09747
Kúpiť
3.79 3,79
Skladom
Kód:270008
Kúpiť
4.19 4,19
Skladom
Kód:270010
Kúpiť
7.09 7,09
Skladom
Kód:270011
Kúpiť
2,89 € 2.39 2,39
Skladom
Kód:267951
Kúpiť
-17%Zľava
4.19 4,19
Skladom
Kód:260790
Kúpiť
8.39 8,39
Skladom
Kód:261617
Kúpiť
3.79 3,79
Skladom
Kód:261440
Kúpiť
Zobraziť na stránku: 8 16 32 72
Načítať ďalšie produkty

z 2

Informácie o kolekcii

Nielen pre vzácnu návštevu môžete upiecť poctivý domáci chlieb, do ktorého si dáte presne to, čo chutí len Vám. Veľa rasce, zdravú múku, slnečnicové semienka, bylinky ... ..Pokud sa aj Vy chystáte na pečenie, máme pre Vás niekoľko dobrých pomocníkov a samozrejme aj recept na domáci chlieb. Na cestom budete nepochybne potrebovať kvalitný kuchynskú váhu na presné odvážení ingrediencií a pevnú šalátovej misu. Ak náhodou chýba v šuplíku veľká drevená vareška, pozrite na náš výber. V neposlednom rade samozrejme forma na chlieb alebo plech na pečenie. Pokiaľ už máte všetko pripravené, čaká na Vás trochu práce s cestom a môžete sa tešiť na dobrotu. Chrumkavý domáci chlieb po ránu je jednoducho úžasný. S maslom a pažítkou alebo len tak samotný ... .. dobrú chuť. Nezabudnite ani na dobrý nôž so zúbkami, ktorý je ideálny na krájanie čerstvého pečiva. A keby Vám náhodou kus chleba zostal, uložte si ho do peknej chlebníka.

A teraz ešte ten sľúbený a časom overený recept na rascový domáci chlieb. Tretia generácia ho doma pečie a nedáme na neho dopustiť. Skúste ho taky ....

Budete potrebovať: 1kg hladkej múky, 2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru krupica, 2 lyžice rasce (množstvo si ale upravte podľa vlastnej chuti), 42g čerstvého droždia, 2 lyžice oleja, 6 dl vlažnej vody, celé vajce (len na potretie)

Jednoduchý a rýchly postup: do vlažnej vody rozdrobíme droždie, zasypeme cukrom a necháme v teple vzísť kvások. Medzitým si zmiešame suché ingrediencie (múka, rasca, soľ). Pridáme olej, kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme v mise, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť. Počítajme cca 45 minút.

Keď je cesto pekne nakysnuté, premiestnime bochníček na masťou vymastený plech a dáme ešte na chvíľku kysnúť (bude stačiť pol hodinka). Potom už môžeme piecť. Predhrejeme si rúru na 225 ° C, bochníček ešte pred vložením do rúry 3-5x hore zľahka narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom (môžeme ešte posypať rascou) a potom už s ním do rúry. Pečieme v spodnej časti rúry cca 15 minút. Potom znížime teplotu na 200 ° C a dopečieme ešte cca 25 minút.

Dobrú chrumkavú chuť ....